Новини

Новини

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Туризмът в България - с ръст от 6,7%

Да поговорим за... туризъм. В България.

Преди няколко дни зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев обяви, че през първите 7 месеца на 2014 г. в страната ни е отчетен ръст на туристите, равняващ се на 6.7%. И това е въпреки лошото време.

Спад се наблюдава при украинските туристи у нас. При руснаците обаче е отчетен ръст от 1.7%, въпреки че за Европа има спад от около 30%.

 

4 млн. 45 хил. души са посетили България от януари до юли тази година като туристи. Отделно има 12-15%, които са отседнали в места за настаняване с под 10 легла. Около 1 млн. 145 хил. са транзитно преминалите през страната ни туристи.

Г-н Ботев заяви още, че България е едно от малкото места по света, където броят на туристите надхвърля броя на населението.

 

В хотел Аква Варна се радваме на ръст на приходите от над 11%, спрямо 2013 г. Кризата и атмосферните аномалии не влияят на гостите ни. А ние даваме всичко от себе си, дори повече, за да можем да предоставим висококачествен продукт, съчетаващ в идеални пропорции обслужване, цена, емоции, преживявания, изненади, промоции, бонуси.

 

Очакваме ви. Направете резервация за комфортна стая в нашия хотел още днес!