Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Театри и музикални сцени във Варна

В предишните няколко статии ви показахме поредица от интересни места, паркове, музеи и забележителности във Варна. Днес е ред да ви представим театрите в града.

Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна опера – Варна

Със своята невероятно красива фасада и централното си разположение, сградата на драматичния театър е сред най-емблематичните в града. След откриването си през 1932 година, сградата приютява много театрални, оперетни, балетни и оперни постановки. През 2010 година се извършва и обединяването на драматичния театър с оперно-филхармоничното дружество. Сцената редовно приютява много известни чуждестранни имена и радва варненци и гостите на града с разнообразна програма.

Приблизително разстояние от хотел Аква до драматичния театър – 1 км (около 15 минути пеша).

Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и опера

Летен театър

През дългите слънчеви дни и прохладните нощи на летния сезон, сцената в моркста градина е домакин на множество концерти, театри, опери и други представления. Със своите над 2000 места, летният театър е сред любимите места на поколения варненци! Тук можете да станете свидетели на:

  • Плътните гласове на оперни певци;

  • Изящни пируети на балерини;

  • Изпълнени с емоция думи и действия на театрални актьори;

Приблизително разстояние от хотел Аква до летния театър – 2 км (около 25 минути пеш или около 10 минути с кола).

Открита сцена на летен театър във Варна

Театър Българан

Открит през 2004 година, това е първият професионален частен театър във Варна. Веднага след откриването си, Българан се превръща в едно от любимите места за феновете на театралните представления и културата. Известни български артисти редовно изнасят представления на театралната сцена. Със своите над 11 години история, театър Българан вече е установена част от културния живот на варненци.

Приблизително разстояние от хотел Аква Варна до театър Българан – 1 км (около 15 минути пеша).

Театър Българан във Варна

Спектаклите с участието на чуждестранни изпълнители и множеството международни фестивали привличат множество гости в града. Ако сте решили да посетите някое от предстоящите културни събития и имате нужда от хотел във Варна, не се колебайте да изберете хотел Аква!

 

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090