Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Къде да се разходим около и във Варна

Околностите на Варна предоставят множество възможности за отдих и разходка. В следващите редове ще ви представим някои от тях.

Аспарухов Парк

Обединяващ в себе си плажната ивица на кв. Аспарухово и зелена част, този парк е сред любимите на живеещите както в квартака, така и извън него. В парка се намира и историко-етнографският комплекс „Прабългарско селище Фанагория“, което предлага на посетителите забавления като стрелба с лък и езда. Аспаруховият парк със сигурност е идеално място за един страхотен почивен ден, в който да съчетаете плаж, разходка и приключения.

Приблизително разстояние от хотел Аква до парка с кв. Аспарухово – 9 км (около 15 минути с кола).

asparuhovo varna park

Екопарк

Университетската ботаническа градина – Варна, позната сред варненци като екопарка, е защитена природна територия и собственост на СУ „Св. Климент Охридски“. Паркът се намира северно от курорта „Св. Св. Константин и Елена“ и в непосредствена близост до пътя за Златни пясъци. Поради по-малката си популярност в сравнение с Морската градина, той е често избиран от жителите на града, които искат да се насладят на тишина и спокойствие. В парка има много поляни, които са предпоставка за много усмивки и забавления на най-малките посетители. Някои от най-любимите кътчета на територията му биват:

  • Розариума;

  • Параклиса;

  • Поточето и езерцето;

  • Местата за барбекю

Приблизително разстояние от хотел Аква до Университетска ботаническа градина – Екопарк – 11 км (около 20 минути с автомобил).

ekopark varna

Природен парк Златни пясъци

Един от главните фактори, превърнали Златни пясъци в любим курорт за много чуждестранни туристи е съчетанието от море и парк. Само на няколко минути пеш от морската ивица, защитената зона на този природен парк може да ви обгърне с прохлада и спокойствие. Разработените в парка маршрути са подходящи за любителите на:

  • Колоезденето;

  • Фотографията;

  • Природния туризъм;

  • Приключенията;

Приблизително разстояние от хотел Аква до природен парк Златни пясъци – 18 км (около 30 минути с кола).

priroden park zlatni piasatsi

Варна и околностите на града предлагат много възможности за културен туризъм и отдих. Ако искате да се насладите на парковете и забележителностите на Варна, не се колебайте да отседнете в хотел Аква – правилния избор за вас и вашето семейство!

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090