Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Кои забележителности във Варна да посетим (част 4)

Знаете ли кой е най-големият паметник във Варна? В следващите редове ще ви представим интересна информация за него и за още 2 забележителности във Варна.

Алея на космонавтите

Юрий Гагарин, Валентина Терешкова, Алексей Леонов, Георги Иванов, Александър Александров – все имена на прочути космонавти отдали живота си в името на бъдещето и науката. В чест на тези световноизвестни пионери в космонавтиката, във Варна се намира Алеята на космонавтите. Тя е разположена непосредствено до Пантеона и представлява поредица от дръвчета посадени от прочутите летци.

Приблизително разстояние от хотел Аква до Пантеона и алеята на космонавтите – 2,5 км (около 30 минути пеша).

Алеята на космонавтите във Варна

Аквариум Варна

17 юли 1932 година се счита за дата на откриване на варнененския аквариум. Тогава лично Н. В. Цар Борис Трети открива институцията под името Морска биологична станция. С над 80 години история, аквариумът е интересно място не само за деца и родители, но и за специалисти в областта на биологията, рибарството, океанография и други науки. Едно от любимите места на малчуганите се намира непосредствено пред сградата на аквариума – макет на Черно Море и околните области.

Приблизително разстояние до Аквариума във Варна от хотел Аква – 1,4 км (около 15 минути пеша).

Аквариумът във Варна

Парк-паметника на българо-съветската дружба

Познат на всички варненци, този извисяващ се над града паметник припомня за една отминала епоха. Това е най-големият паметник във Варна и изобразява четири фигури на съветски войници, а срещу тях три жени – едната е с отпуснати ръце, втората с цвете, а третата държи поднос с хляб и сол. До паметника се стига като се изкачат 301 стъпала от така наречената „Стълба на победителите“. От последното стъпало се разкрива една от най-красивите гледки във Варна, част от която са и двете най-големи знамена в Европа с морето за фон.

Приблизително разстояние от хотел Аква до парк-паметника – 5,5 км (около 10 минути с автомобил).

Паметник на българо-съветската дружба

Ако планувате своята ваканция във Варна, не се колебайте да изберете хотел Аква. Ние с радост ще ви дадем информация и упътвания до известните туристически обекти и забележителности във Варна!

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090