Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Музеите в град Варна (част трета)

Поради малкия брой на музеите в града, третата част на тази поредица ще бъде последна. В нея ще ви представим един от най-непознатите музеи – на куклите и най-новия – ретро музеят. Не пропускайте да прочетете и другите статии за музеите във Варна.

Ретро музей – Варна

Най-новият музей, който гостите и жителите на града могат да посетят. Експозицията му се намира в сградата на Гранд Мол Варна и съдържа безценни експонати от периода 1944 – 1989 година. Някои от експонатите, като соц автомобилите, се отличават със своята символика за нашите географски ширини, а други, като табелите с лозунги, се отличават със своята абсурдност. Без значение дали искате да се прехласвате по ретро моделите на Москвич или да се посмеете на лозунги като "Лошото качество – противонародно деяние", несъмнено посетете този уникален музей.

Приблизително разстояние до Ретро музея от хотел Аква – 3,5 км (около 10 минути с автомобил).

 

retro muzei varna

 

Природонаучен музей – Варна

Сгушен в централната част на Приморския парк, този музей представя на своите гости експозиция от над 1000 експоната. Сред тях могат да бъдат видени фосили, хербарии и множество предмети свързани с ботаниката и зоологията. Музеят е прекрасно място за всеки, който желае да научи децата си или да разбере повече за еволюцията.

Приблизително разстояние до Природонаучния музей във Варна от хотел Аква – 2,4 км (около 30 минути пеша).

prirodonauchen muzei varna

Музей на куклите

В сградата на кукления театър във Варна можете да се насладите не само на куклено шоу, но и на музейна експозиция. Музеят на куклите е открит през 1985 година и е вълнуващо място както за малчугани, така и за пораснали. Експозицията включва над 140 кукли и много различни декори. Като прибавим и увлекателната беседа, която съпровожда разходката из музея, можете да бъдете сигурни, че този единствен по рода си на Балканите музей е едно от местата, които задължително трябва да посетите.

Приблизително разстояние до музея на куклите от хотел Аква – 1 км (около 15 минути пеша).

varna-muzei-kukli

Ако искате да резервирате стая за своя престой във Варна, доверете се на хотел Аква.

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090