Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Музеи в град Варна и околността (част първа)

След като видяхме, че поредицата ни за забележителности във и около Варна се харесва, решихме да започнем още една поредица – за музеите в града, които трябва да посетите. В следващите редове ще представим първите 3 музея.

Музей за история на Варна

Сгушен в старата част на града, този музей разкрива истинския дух на морската столица. Експозицията включва много картини и старинни предмети от XVIII и XIX век. Ако се възползвате и от услугите на екскурзовод, със сигурност ще се насладите пълноценно на посещението и ще научите много интересни истории за град Варна.

Приблизително разстояние до музея за историята на Варна от хотел Аква – 800 м (около 12 минути пеша).

muzei varna istoria

 

Музей по история на медицината

Най-старите експонати в него датират от 4000 преди новата ера. Единствен по рода си в България и един от трите такива музеи в Европа, експозицията на музея представя уникални предмети от близкото и далечното минало. Във витрините могат да бъдат открити и експонати звързвани с нетрадиционната медицина – врачуване и баене.

Приблизително разстояние до музея по история на медицината от хотел Аква – 1,2 км (около 15 минути пеша).

muzei varna medicinata

Парк-музей „Владислав Варненчик“

Музеят представя експозиция от предмети свързани с битката при Варна от 1444 година. Кръстен е на геройски загиналия крал на Полша – Владислав III Ягело, познат още като Владислав Варненчик. В град Варна ежегодно се провежда и Последната битка на краля – въстановка организираната от Сдружение за Исторически Въстановки "Чигот".

Приблизително разстояние до парк-музей „Владислав Варненчик“ от хотел Аква – 5,3 км (около 10 минути с кола).

 

muzei-varna-varnenchik

 

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090