Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Къде трябва да отидем ако сме на почивка във Варна (част втора)

В предната статия на тема забележителности във Варна споделихме информация свързана с „Побити камъни“, ботаническата градина в Балчик и нос Калиакра. В следващите редове ще ви запознаем с още три забележителности в близост до хотел Аква, които не са за изпускане!

 

Дворецът Евксиноград

Предназначен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг, този дворец пленява посетителите със своя дух и история. Стилната му архитектура и богато украсеният интериор го превръщат в една от задължителните атракции за гостите на града.

Трябва да се има предвид, че дворецът е лятна резиденция на правителството, президентството и народните представители. Това е и причината да има специален пропускателен режим в комплекса.

Приблизително разстояние до Двореца Евксиноград от хотел Аква Варна – 10 км (около 20 минути с кола).

hotel-aqua-evksinograd

Аладжа Манастир

Този нефункциониращ скален манастир се намира само в близост до главния път Варна – Златни Пясъци и е една от любимите туристически дестинации в региона. Основан през 12 век, Аладжа Манастир е поредното доказателство, че региона е бил богат на духовни и религиозни светилища.

Приблизително разстояние до Аладжа Манастир от хотел Аква – 17 км (около 20 минути с кола).

hotel-akva-aladzha-manastir

„Гледката“ между кв. Аспарухово и кв. Галата

Тъй като град Варна е разположен между две плата – Франгенското и Моминото, има много точки, от които се разкрива красива панорамна гледка към града. Една от тях се намира на булевард „1-ви Май“ – главният път между кварталите Аспарухово и Галата. Познато сред варненци като „гледката на Галата“, това място дава възможност за отдих и разкрива всички прелести на града. Препоръчваме на всички гости на нашия хотел и на град Варна да го посетят и да се докоснат до магията му.

Приблизително разстояние до „Гледката“ от хотел Аква – 10 км (около 15 минути с кола).

akva-hotel-varna-gledka

 

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090