Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

Къде трябва да отидем ако сме на почивка във Варна (част първа)

Чудите ли се кои забележителности край Варна да посетите по време на престоя си в морската столица? В следващите редове ще ви запознаем с някои от забележителностите в околностите на града, които смятаме за задължителни по време на ваканцията ви в града.

 

Побити камъни

Величествена и изумително красива, тази каменна гора е била сакрално място за най-древните народи населявали тези земи. „Побити камъни“ са документирани за първи път през 1829 година, а днес са обявени за национална природна забележителност.

Приблизително разстояние до „Побити камъни“ от хотел Аква Варна – 20 км (около 20 минути с кола).

Varna Pobiti Kamani

Ботаническата градина в Балчик

Ако сте фенове на дългите разходки сред грижливо поддържани градини и цветя, то горещо ви препоръчваме да посетите ботаническата градина в Балчик. Със своят живопис, тя е считана за едно от най-красивите места в североизточна България. Нещо повече, по време на румънската окупация, за да затвърдят владенията си в южна Добруджа, румънското кралско семейство решава да построи своята лятна резиденция в Балчик. Така възниква и прочутият дворец в Балчик.

Приблизително разстояние до ботаническата градина в Балчик от хотел Аква Варна – 50 км (около 50 минути с кола).

botanicheska gradina balchik

Нос Калиакра

Със своята невероятно красиви скали и прекрасната гледка която разкрива, нос Калиакра определено заема едно от челните места в класацията за български забележителности. Легендата гласи, че това забележително място е кръстено на девойката Калиакра – една от 40-те девойки, които сплитат косите си една в друга и се хвърлят в морето, за да не попаднат в ръцете на османските поробители.

Приблизително разстояние до нос Калиакра от хотел Аква Варна – 80 км (около 1 час и 20 минути с кола).

Nos-Kaliakra

Очаквайте и част втора по тази тема, в която ще ви споделим още чудесни места, които можете да посетите по време на ваканцията ви във Варна.

Ако планувате вашата лятна отпуска, не се колебайте и направете резервация в нашия хотел още днес!

Хотел Аква
12-А ул. „Девня“, Варна 9000
Телефон рецепция: 052 639 090