Блог

Блог

Настаняване

Дата на настаняване: Дата на напускане: Стаи:
ВъзрастниДеца Стая 1

12 погрешни схващания на младите хора

Много от гостите на хотел Аква – Варна са на възраст между 20 и 30 години. Това са млади хора, които работят с желание да научат, да се докажат и да придобият опит. Изпълнени са с амбиции, имат високи цели и на практика живеят и растат в свят, който няма граници. Искат да са богати, известни и успешни.

 

Наскоро Business Insider цитира резултати от анкета в американския сайт Quora, проведена сред млади хора до 30 години. Изводите от мини изследването са, че мисленето на младите в този период от живота им се характеризира с няколко често срещани заблуди. Ето ги:

1. Най-лошото нещо на света е да ме отхвърлят.

Не, не е. Всъщност, това е нещо хубаво – всеки отказ е възможност за промяна. Отхвърлянето не е падане, а само засилване за голям скок.

2. Ще се погрижа за здравето си по-късно.

Тялото на младия човек е силно и може да компенсира резултатите от вредни навици, като бърза закуска, газирани напитки, алкохол, цигари и т.н. Но изграждането на здравословни навици отнема време и най-добрият момент да започнете да го правите е точно сега.

3. Щом съм добър студент, ще бъда добър и в работата си.

Такава зависимост няма. Животът е доказал, че добрите студенти не рядко са лоши служители или предприемачи. И обратното.

4. Ако сгреша сега, докато се развивам и градя живота си, това ще се отрази негативно на целия ми живот.

Да, вярно е, че изборите, които правим сега, ще повлияят на бъдещето. Но от един погрешен избор не следва разрушен живот. Грешките винаги могат да бъдат поправени, но най-хубавото е, че можем да се поучим от тях и да станем по-добри.

5. Всички трябва да ме харесват.

Наистина ли? Дори тези, които не заслужават да са част от живота ви?

6. Доброто образование дава всички отговори на всички въпроси.

Най-важните уроци и отговори получаваме от житейските преживявания.

7. Ще се преместя в друг град и ще бъда щастлив.

Ако човек не е щастлив вътре в себе си, той няма да е щастлив където и да се премести да живее и работи.

8. Конкуренцията е по-важна от сътрудничеството.

Доброто сътрудничество е с много по-голямо значение дори от най-силната конкуренция.

9. Материалните ми придобивки са по-важни от изживяванията.

Получаването на първите заплати ни дава свободата да харчим повече, да си купуваме предмети, дрехи, неща, които винаги сме искали да имаме. Но, колкото и да са скъпи тези стоки, те ще остареят и ще се обезценят. Ще се убедите, че опитът, срещите, хората по пътя ви са били най-важни.

10. Говоренето е по-силно от слушането.

Ще се изненадате колко много можете да научите просто като стоите, мълчите и наблюдавате и слушате внимателно заобикаляща среда.

11. Хората са ограничени в това, което могат да постигнат.

Никога не си позволявайте да си поставяте граници на възможностите и на успеха! Никога не си мислете и не произнасяйте думи, като „Не мога да го направя, защо да опитвам?“!

12. Трябва да знам какво искам и не трябва да греша, докато го постигам.

Не! Експериментирайте, мечтайте и рискувайте! Сега ви е времето! Да, ще позагубите малко време, но ще откриете себе си, ще натрупате опит, ще попаднете на място, където ще се чувствате перфектно.

 

А сега: бъдете млади, смели и дръзки! Сега!